29. října 2009

29.10.09 - okoli Kampotu


V 5 zacne kokrhat kohout a ja od te doby nezaberu. Pak se nas bude snazit pruvodce Liska [podoba s nasim hercem] nekolikrat zabit. Ale pekne poporade... :]

1. Dovezl nas do ohromnych krasovych jeskyni, kde nas nechal napospas zvidavym neposednym detem. Ty nas tahaly kluzkymi chidbami a splhaly s nami po mokrych stenach nad bezednymi strzemi. Jisteni jsme byli pouze lijanami visicimi odnekud zeshora z korun stromu, kde se nam chechtaly opice. K tomu vsemu jsme celili utokum netopyru. Pak jeste slonu, krav, krokodylu a zelv - nastesti jen kamennych utvorenych vodou a vapencem.

2. Zbesilou jizdou na motorce nas prevezl k chramu, kde se konala jakasi pout. Za drobny peniz, kdy nam pozehnali a pokusili se o spolecnou modlitbu, nas zavedli do ohromneho stanu ke stolu, kde hodovaly davy lidi. Posadili nas k dalsim 4 teenagerum a cpali nas vsim na stole. Prazene rybicky, curry omacka s rybou a kokosovym mlekem, polevka z holoubat a spousta dalsich dobrutek, u kterych ani nevim, z ceho byly a snad ani radsi nechci vedet.

3. Lisku po tomto vytecnem obzerstvi nenapadlo nic jineho nez mne unest a zavlect na ruske kolo. Kdyby vic fouklo, tak se cela svarena konstrukce zajiste slozi, ale Kambodzane na atrakci pohanene motorem z torza auta dokazou narvat asi 40-50 lidi. Doma nikdy [!] na takovyhle
blbosti nelezu, tak nevi, co to do me vjelo. Muj obed malem spatril svetlo sveta znovu.

4. Po pozorovani pruvodu kolem chramu vyprsel cas vyletu a tak jsme se vraceli do Kampotu. To by ale nebyl nas Liska, aby prudce nestrhnul riditka na polni cestu a nezakricel "SWIMMING". A jelo se koupat. Po vzoru mistnich jsem zahucel do vod prehrady v obleceni. Verka se nam jen smala ze brehu, jak celi promaceni skotacime v pulmetrove hloubce.

4 komentáře:

  1. ježiš já už se tak tešim až se vrátite a budete vyprávět(: ale ještě si to tam pořádně užijte, ať na vyprávění toho je co nejvíce (:
    jo a na fotky na ty se těším
    kamca

    OdpovědětVymazat
  2. jo a bacha na lišku ty jsou podšitý a nevyspitatelny(:
    k.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní30.10.09 6:35

    Ahoj Věrko a Šťoupo, sleduju pravidelně vaše cestování a zážitky, ale jsem hrozně líná něco psát :)) Ale vlastně nsi a tebe Věrko vzpomenu téměř každý pracovní den, když příjdu do Ztrát a sedí tam Janča sama s šéfem :)
    No děcka, co vám budu povidat, je to adrenalin, podle toho, co vyprávíte.
    Iris

    OdpovědětVymazat
  4. Rez zdravi Kambodzu :)! Cau Verko, cau Stoopo! Ty jo, tak to je mazec! Konecne jsme poradne procetli cele vase vypraveni. Nadhera!!! No sedim tady u toho s horkym cajem, venku sedo-cerno, jen soused beha okolo a stavi si moc peknou (...) cesticku na zahradku - taky hodne hustej adrenalin ...ale asi vedete ;-). Uzivejte moc a mooooc, uz se na vas tesime! Paja & Streda

    OdpovědětVymazat